ERÄÄN IKIVIHREÄN HAPUILEVA SEIKKAILU ELÄMÄN HÄMÄRILLÄ SIVUPOLUILLA


milla.gullsten@gmail.com

Rohkeasti vain.

11.5.2012

MYYTTI

Osallistuin tuossa juuri kuluneen vuorokauden aikana logokilpailuun. 

Kyseessä oli paikallisen Lauluyhtye Myytin järjestämä tapahtuma, johon viime tingassa onnistuin lähettämään oman ehdokkaani. 
Myytti sanana oli niin hieno ja inspiroiva, että eri versioita mahdollisesta logosta tuiskahteli vähän liiankin suuri määrä lyhyessä ajassa. 
Kantava teema kaikissa oli mustavalkoisuus, symmetrisyys ja tietty "myyttisyys" tottakai, mikä tarkoittaa tässä tilanteessa lähinnä sitä, ettei itse teksti ole liian selvä ja yksioikoinen, vaan ikäänkuin löydettävissä kuvasta.
Kun tussi kesken hyvän piirustamisen sylkäisi paperille läiskän, joka vahingossa vielä levisi tahraten peilikuvan itsestään, mieleeni tuli musteläiskätestit. Pumppasin siis pirunmoisesti maalia tussin kärkeen, kirjoitin sanan Myytti pystysuunnassa ja taitoin paperin hieroen väkivaltaisesti tekstistä peilikuvan. Itseäni ilahdutti suuresti se, että annoin sattumalle valtaa ja luovuin kontrollista. Ja hyvinhän se sattuma palveli tällä kertaa! Niin hyvin, että unohdin kaikki muut versiot täysin ja päätin lähteä työstämään ainoastaan tätä, vaihtoehtoja ei ollut. Läiskimisen jälkeen kuva sujahti skanneriin ja tein sommittelun, kehykset ym hienosäädön Photoshopilla. 
Tässä vaiheessa ei niin väliä edes voittaako juuri minun myyttinen logoni vaikoeikö, tekemisen riemu ja oivaltamisen onni tässä työssä yllätti minut niin täysin, että se on jo sinänsä hyvin palkitsevaa. 




Lauluyhtye Myytin profiili löytyy Facebookista ja lauluja voi käydä kuuntelemassa Youtubesta, 
hakusanalla Lauluyhtye Myytti.

Ei kommentteja: