ERÄÄN IKIVIHREÄN HAPUILEVA SEIKKAILU ELÄMÄN HÄMÄRILLÄ SIVUPOLUILLA


milla.gullsten@gmail.com

Rohkeasti vain.

14.5.2012

Elämänpuu

Alan nyt hiljalleen tuuppimaan näitä vanhoja ja vanhempiakin töitä tänne blogiin.

Tässä on alkuvuodesta tehty maalaus, minkä rakas Susipoika pyöräytti kuvankäsittelyohjelmassa.

Alunperin työ on akryyliväeillä maalattu isolle painokartongille ja viimeistelty Molotow -tussella. Alkuperäisen puun tein syntymäpäivälahjaksi yksivuotiaalle Tatu-pojalle. Alkuperäinen maalaus on "elämänpuu", johon lapsi vanhempien avustuksella voi tehdä omia merkintöjään vuosien varrella. Jätin tyhjää tilaa esimerkiksi päivämääriä, tarroja, runoja, piirroksia ja jalan- tai kädenjälkiä varten. On nyt Tatun ja hänen vanhempiensa käsissä, millaiseksi elämänpuu muodostuu ajan kuluessa!
Jollen ole aiemmin maininnut, olen kirjapainoalaan ja painamiseen ammatillisesti sekaantunut. Alalla on paperia ja kartonkia mukavasti saatavilla, sillä pelkästään roskiksia penkomalla löytää ihan hyvää taiteilumatskua enemmän kuin viitsii kantaa. Ne materiaalit, jotka eivät kelpaa koneille, kelpaavat kyllä minulle! Välillä mahdollisuuden ja tarpeen kohdatessa voi tehdä itselleen jämäväreistä ja -papereista värillisiä arkkeja, jotka ovat mahtavia esimerkiksi taustaksi tai askarteluun.
Tämä on ekologista makkelin kierrätystä, joka vähentää paitsi taiteilijan materiaalikustannuksia myös yrityksen jätetaakkaa. Tässä olisi mielestäni suuremman yhteistyön sauma ;)



Ei kommentteja: